Ce este mquest.ro?

mquest.ro este o platformă de matematică online realizată cu scopul de a motiva și facilita învățarea matematicii pentru elevii claselor VI-VIII.

 

Ce conține ?

Platforma conține:

       lecții animate de max. 10 minute cu multe exemple și aplicații practice

       probleme rezolvare

       chestionare formative video

 

Sunt cuprinse toate conținuturile din programa curentă de matematică (nr. 3393/28.02.2017) cu exerciții de bază corespunzătoare.

 

Cum se folosește?

       Lecțiile de matematică pot fi folosite acasă de către elevi pentru a fixa și a înțelege mai bine cunoștințele predate la școală.

       Platforma mquest.ro, în conjuncție cu manualul sau culegerile, se poate folosi de către elevii care au dificultăți la matematică sau care vor să recupereze anumite lecții la care au rămas în urmă.

       Filmele și chestionarele video pot fi folosite la clasă de către profesor pentru captarea atenției sau pentru momentele de fixare a cunoștințelor. Exemplele și aplicațiile practice sunt un factor motivator pentru majoritatea elevilor.

       mquest.ro poate fi folosit cu succes în învățarea online fie prin proiectarea filmelor prin platformele de teleconferință, fie prin recomandarea elevilor să urmărească filmele sau să rezolve chestionarele ca temă.

 

Cum se accesează?

Conținutul mquest.ro este oferit parțial gratuit. Întreg conținutul de tip text și imagini este gratuit și așa va fi mereu. Conținutul video este parțial gratuit. Pentru acces la întreaga colecție de filme este necesar un abonament anual.

 

De ce am realizat mquest.ro?

 

Sunt foarte puțini elevi de gimnaziu care găsesc o plăcere intelectuală intrinsecă pentru matematică. Toți ceilalți așteaptă de la profesori motivația pentru a continua. Astfel, părinții și profesorii speră că la un moment dat se va aprinde în ei scânteia plăcerii pentru cunoaștere. Din păcate faptul că matematica modelează mintea unui elev nu este un factor motivator și pentru elevul însuși. Ar putea fi pentru părinte, pentru profesor, pentru societate în ansamblu dar nu este pentru elev.

Cred că singura cale, în contextul actual, este să arătăm aplicabilitatea matematicii și astfel să facilităm învățarea teoriei abstracte. Strategia nu este nouă, observ că multe alte țări dezvoltate o folosesc pentru a transmite matematica elevilor normali. Pentru elevii care urmăresc performanța, sigur, alte strategii pot fi mai potrivite. Exact în aceste acorduri sunt construite lecțiile din mquest.ro.

 

 

Colaborare cu mquest.ro

 

Dorim să colaborăm cu persoane sau instituții care au o viziune similară despre cum poate evolua predarea matematicii în gimnaziu.

 

Gratuit pentru profesori

mquest.ro este gratuit pentru profesorii care contribuie la conținut fie prin propunerea de teme, probleme și exerciții rezolvate, fie prin realizare de observații la conținutul existent: propuneri de îmbunătățire, erori sau alte observații utile.

 

Reduceri semnificative pentru școli

Abonamentul anual mquest.ro este redus semnificativ în cazul achiziției unor pachete destinate școlilor.

 

Gratuit pentru burse și granturi

Este oferit gratuit accesul complet la resursele mquest.ro și/sau la infrastructura IT realizată de mquest.ro pentru:

       lucrări de diploma, doctorat, grad didactic

       studii academice, granturi, evaluări

 

 

Rares Tohănean

realizator mquest.ro

contact@mquest.ro

https://www.facebook.com/intelegimatematica

 

Despre noi

Realizăm lecții de matematică
interesante și captivante care pot
fi folosite atât la clasă cât și acasă.

Un proiect susținut de mindfactory.ro
Cursuri extraordinare pentru copii.

Referințe și documentare

Contact

bd. Ion Mihalache 327
Sector 1, București
Tel.: 0723302859
contact@mquest.ro

powered by mindfactory.ro